Apinalaatikko

Juha Hurme ja luonnon kauhea mahtavuus

Episode Summary

Juha Hurme on Finlandia-palkittu kirjailija, yksin viihtyvä teatterimies ja huima puhuja, jonka paras opettaja pandemia-aikana on ollut oma 3-vuotias poika. Hurme on opiskellut luonnontieteitä ja siksi hänellä on pokkaa sanoa, että jos taide-esitykset ja baarien auki pitäminen laitetaan vastakkain, hän on kapakoiden puolella. Koska ravintolat poistavat yksinäisyyttä. "Mä olen taiteilija ja sanon nyt tässä, että on hetkiä, jolloin taide ei ole välttämätöntä."

Episode Notes

Juha Hurme on Finlandia-palkittu kirjailija, yksin viihtyvä teatterimies ja huima puhuja, jonka paras opettaja pandemia-aikana on ollut oma 3-vuotias poika.

Hurme on opiskellut luonnontieteitä ja siksi hänellä on pokkaa sanoa, että jos taide-esitykset ja baarien auki pitäminen laitetaan vastakkain, hän on kapakoiden puolella. Koska ravintolat poistavat yksinäisyyttä.

"Mä olen taiteilija ja sanon nyt tässä, että on hetkiä, jolloin taide ei ole välttämätöntä."

Hurme kirjoitti vuodenvaihteessa Apu-lehteen pitkän Riesa-esseen, jossa hän kävi lempeällä huumorilla läpi koronavuoden tapahtumia.

Hurme toteaa, että pandemiat ovat vain merkki luontokadosta ja ilmastonmuutoksesta, ja jos ihminen ei ala käyttäytyä, luonto voittaa.

Jaksossa selviää myös, miten käsidesillä voi poistaa hilseen.