Apinalaatikko

Pekka Sauri ja ihmisten hämmästyttävä sinnikkyys

Episode Summary

Nyt tarvitaan Pekka Sauria! Apinalaatikon jaksuun ja lohtuun keskittyvässä jaksossa Sauri ihmettelee, kuinka hienosti olemme jaksaneet koronapandemiaa, joka ei tunnu loppuvan koskaan. Sivistyneet suomalaiset ovat kuitenkin osoittaneet kestävänsä poikkeusoloja hienosti. Vaikka jupistaan, ollaan vastuullisia. "Ainoastaan sillä on merkitystä, mitä ryhdytään tekemään hätäännyksemme kanssa." Jakson lopussa käydään läpi käytännön vinkkejä koronan loppurutistuksesta selviytymiseen.

Episode Notes

Nyt tarvitaan Pekka Sauria! Apinalaatikon jaksuun ja lohtuun keskittyvässä jaksossa Sauri ihmettelee, kuinka hienosti olemme jaksaneet koronapandemiaa, joka ei tunnu loppuvan koskaan.

Jatkuva kriisi- ja hätäpuhe mediassa tulehduttaa mielemme ja johtaa negatiivisuusharhaan. Luulemme, että kaikki on pielessä. Vaikka ihmiset ovat pohjimmiltaan hyviä, moni asia on kunnossa ja paljon paremmin kuin aiemmin.

"Surettaa, että ihmisten valveillaoloajasta näyttää näyttää paljon menevän hälytystilaan, että mitä nyt taas", pohtii Sauri.

Sivistyneet suomalaiset ovat kuitenkin osoittaneet kestävänsä poikkeusoloja hienosti. Vaikka jupistaan, ollaan vastuullisia.

"Ainoastaan sillä on merkitystä, mitä ryhdytään  tekemään hätäännyksemme kanssa."

Jakson lopussa käydään läpi käytännön vinkkejä koronan loppurutistuksesta selviytymiseen. Toivoa on. Ja huominen tulee joka tapauksessa, toteaa Pekka Sauri.

Podcastissa luetaan näytteitä Saurin kolumnista Paras mahdollinen yhteiskunta on se, missä me nyt elämme – kyllä, tämä Suomi-Finland sekä artikkelista Avun uusi kolumnisti Pekka Sauri: ”Sivilisaation seuraava askel on kriittisyyden ja optimismin fuusio”.