Apinalaatikko

Tommi Melender ja raatamisen turhuus

Episode Summary

Kirjailija ja taloustoimittaja Tommi Melender pohtii, miten työn tekeminen ratkaistaan tulevaisuudessa. "Uudella ylhäisöllä on rahaa mutta ei vapaa-aikaa, uudella alhaisolla on vapaa-aikaa, mutta ei rahaa", toteaa Tommi Melender Image-lehden esseessään. Onko neljän tunnin työpäivä turha utopia? Miksi raataminen on yhä arvostettua? Mistä syystä vapaaehtoinen työttömyys saa kaikki raivoihinsa presidentistä työllisyysviranomaisiin?

Episode Notes

Kirjailija ja taloustoimittaja Tommi Melender pohtii, miten työn tekeminen ratkaistaan tulevaisuudessa. 

Kun aiemmin kaikille riitti töitä, nykyään eliitti raataa sankarin lailla ja työttömät on tuomittu köyhään joutilaisuuteen. Kohta tekoäly ja robotit syrjäyttävät asiantuntijatkin. 

"Uudella ylhäisöllä on rahaa mutta ei vapaa-aikaa, uudella alhaisolla on vapaa-aikaa, mutta ei rahaa", toteaa Tommi Melender Image-lehden esseessään. 

Onko neljän tunnin työpäivä turha utopia? Miksi raataminen on yhä arvostettua?  Mistä syystä vapaaehtoinen työttömyys saa kaikki raivoihinsa presidentistä työllisyysviranomaisiin? 

"Yrittäjä on muiden eteen uhrautuja ja itsensä kiduttaja", muistelee Tommi Melender kotinsa arvomaailmaa Apinalaatikossa.